Zapiekanka warzywna z kaszy jaglanej

Publikuję dziś kolejny przepis z wykorzystaniem kaszy jaglanej.

Szybka i zdrowa zapiekanka to idealna propozycja na obiad lub kolację.

Polecam!


 

Zapiekanka warzywna z kaszy jaglanej 


Składniki:

400 g kaszy jaglanej,
czerwona papryka,
żółta papryka,
czerwona cebula,
por,
puszka kukurydzy,
20 dag sera żółtego,
sól,
pieprz,
masło.

Wykonanie:

Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w paski i podsmażamy na maśle.



300 g kaszy jaglanej wsypujemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.


Miękkie warzywa mieszamy razem z kukurydzą i nakładamy na kaszę.



Warzywa przykrywamy pozostałą kaszą jaglaną.


Całość posypujemy tartym żółtym serem.


Zapiekankę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 20 minut.


 

Zachęcam do wypróbowania również innych przepisów z wykorzystaniem kaszy jaglanej:

 

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty