Kasza jaglana z warzywami

Przedstawiam dziś przepis na kaszę jaglaną z warzywami.

Tak przygotowaną kaszę możemy podawać jako osobne danie lub jako dodatek.


 

Kasza jaglana z warzywami


Składniki:

2 woreczki kaszy jaglanej,
1/2 papryki czerwonej,
1/2 papryki żółtej,
1/2 papryki zielonej,
mały por,
cebula,
sól,
pieprz,
1/2 łyżeczki papryki ostrej,
1/2 łyżeczki papryki słodkiej,
olej.

Wykonanie:

Warzywa myjemy i osuszamy za pomocą papierowych ręczniczków.
Papryki i cebulę kroimy w kostkę a pora w krążki.


Wszystkie warzywa smażymy do miękkości.


Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Warzywa mieszamy z kaszą, doprawiamy do smaku.





Smacznego!

Komentarze

Popularne posty