Krokiety z mięsem
Dziś przedstawiam przepis na rewelacyjne krokiety z mięsem.
Krokiety podawane są w moim domu od święta i zawsze smakują rewelacyjnie.
Najbardziej lubimy krokiety z mięsem i do popicia barszczyk czerwony.
Mniam!
Krokiety z mięsem
Składniki:
500 g mięsa z rosołu,
2 cebule,
2 łyżeczki masła,
ugotowane warzywa z rosołu: marchewka i 1/2 pietruszki,
1/2 szklanki rosołu,
3 jajka,
sól,
bułka tarta,
olej.
Wykonanie:
Przygotowujemy naleśniki.
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy.
Mięso, cebulę, marchewkę i pietruszkę mielimy w maszynce do mięsa.
Do farszu dodajemy rosół, sól, pieprz i całość dokładnie mieszamy.
Farsz studzimy, dodajemy jajko i dokładnie mieszamy.
Na naleśnik nakładamy farsz i zawijamy krokieta.
Krokiety maczamy w roztrzepanych jajkach a następnie w bułce tartej, układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Polecam również wypróbować krokiety ze szpinakiem.
Komentarze
Prześlij komentarz