Shrek

Na ten weekend proponuję zrobić bajkowe ciasto.

Ciasto nie dość, że ładnie wygląda to jeszcze  świetnie smakuje.

Mam nadzieję, że zasmakuje małym i dużym łasuchom!

 

 


Shrek


Składniki:

900 ml zielonego soku,
3 budynie waniliowe,
660 ml śmietany kremówki,
3 galaretki agrestowe,
2 łyżki cukru pudru,
2 opakowania delicji.


Wykonanie:

Budynie mieszamy z 250 ml soku (nie dodajemy cukru).
Pozostały sok gotujemy, dodajemy do niego budyń i energicznie mieszamy do momentu zgęstnienia.


Gorący budyń wylewamy na biszkopt.


Na wystudzonym budyniu układamy delicje.
2 galaretki agrestowe rozpuszczamy w 250 ml wrzątku.


Ubijamy śmietanę i pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i ostudzone galaretki.


Masę śmietankową wylewamy na delicje i wkładamy do lodówki na godzinę.



Pozostałą galaretkę agrestową rozpuszczamy w 350 ml wrzątku.
Ostudzoną galaretkę wylewamy na wierzch ciasta i wkładamy do lodówki do momentu aż stężeje. 




Smacznego!

Komentarze

  1. Uwielbiam go <3
    Ciasto wygląda OBŁĘDNIE !!!!!!!!!
    Zabieram do porannej sobotniej kawki ;)
    Pozdrawiam!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za komentarz. Ciasto nie tylko wygląda ale i smakuje obłędnie.
      Zachęcam do wypróbowania.
      Pozdrawiam :)

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty