Biszkopt
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami przepisem na biszkopt.
Przepis ten otrzymałam od mojej teściowej i muszę przyznać, że zawsze wychodzi delikatny i pyszny.
Biszkopt to idealna podstawa do ciast z kremem, owocami, itd.
Polecam!
Biszkopt- przepis podstawowy
Składniki:
4 jajka,1 szklanka mąki,
1 szklanka cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Wykonanie:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich pianę.Cały czas mieszając stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka.
Do kogla-mogla dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Całość dokładnie mieszamy.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej blachy i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut (do suchego patyczka).
Komentarze
Prześlij komentarz