Biszkopt

Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami przepisem na biszkopt.

Przepis ten otrzymałam od mojej teściowej i muszę przyznać, że zawsze wychodzi delikatny i pyszny.

Biszkopt to idealna podstawa do ciast z kremem, owocami, itd.

Polecam!


Biszkopt- przepis podstawowy

 

Składniki:

4 jajka,
1 szklanka mąki, 
1 szklanka cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Wykonanie:

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich pianę. 
Cały czas mieszając stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka. 
Do kogla-mogla dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia.  
Całość dokładnie mieszamy. 
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej blachy i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut (do suchego patyczka). 


Smacznego!

Komentarze

Popularne posty