Przejdź do głównej zawartości
Szaszłyki z ciastem francuskim
Moja dzisiejsza propozycja to szaszłyki z ciastem francuskim.
Idealnie sprawdzają się jako przekąska lub kolacja.
Czas przygotowania nie zajmuje czasu.
Polecam!
Szaszłyki z ciastem francuskim
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego,
2 czerwone papryki,
6-7 parówek,
2 cebule,
czarne oliwki,
patyczki do szaszłyków.
Wykonanie:
Ciasto francuskie kroimy na podłużne paski.
Cebule, papryki kroimy w kostkę, parówki w krążki.
Na patyczek do szaszłyków nadziewamy ciasto francuskie, następnie na zmianę paprykę, cebulę, parówki i oliwki.
Całość obwijamy ciastem francuskim.
Przygotowane szaszłyki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia
blaszce i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 30
minut (do czasu zrumienienia się ciasta).
Szaszłyki są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz