Torcik grysikowy z truskawkami
Dziś zachęcam do wypróbowania kolejny przepis na ciasto bez pieczenia z truskawkami.Tym razem masa grysikowa.Cczas przygotowania torciku nie zajmie Wam dużo czasu.Pyszny!
Torcik grysikowy z truskawkami
Składniki:
750 ml mleka,
3/4 szklanki cukru,
opakowanie cukru waniliowego,
3/4 szklanki kaszy manny,
125 g masła,
500 g truskawek,
2 opakowania galaretki truskawkowej,
750 ml wody
80 g biszkoptów.
Wykonanie:
Mleko, masło, cukier, cukier waniliowy musimy zagotować.
Następnie powoli wsypujemy kaszę mannę i cały czas mieszając gotujemy przez 5 minut.
Lekko tężejącą galaretką zalewamy nasz torcik.
Z pewnością wypróbuję. Bardzo lubię kaszę manną i truskawki. Tylko co z tym masłem, które jest w przepisie? Domyślam się, że trzeba je zagotować razem z mlekiem i cukrami, prawda?
OdpowiedzUsuńWitam :) masło zagotowujemy z mlekiem i cukrami :) Zachęcam do wypróbowania przepisu :)
OdpowiedzUsuń