Racuszki drożdżowe z truskawkami
Dziś zachęcam Was do wypróbowania przepisu na pyszne racuszki drożdżowe z truskawkami.
Idealne zarówno na przekąskę jak i danie główne.
Mam nadzieję, że moja propozycja przypadnie Wam do gustu.
Mniam!
Racuszki drożdżowe z truskawkami
Składniki:
3 szklanki mąki pszennej,
2 jajka,
40 g drożdży,
1/2 szklanki mleka,
4 łyżki cukru pudru,
1 1/2 łyżeczki cukru waniliowego,
około 30 truskawek,
olej.
Wykonanie:
Mleko podgrzewamy, dodajemy do niego pokruszone drożdże, łyżkę cukru i łyżkę mąki,
Jajka miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym a następnie dodajemy przygotowany rozczyn z drożdży i mąkę.
Całość dokładnie miksujemy.
Super racuchy, pierwsza klasa.
OdpowiedzUsuńPychota!
OdpowiedzUsuń