Pierogi z jagodami

Dziś zapraszam na pyszne pierogi z jagodami <3
Idealne na obiad lub kolację.
Najlepiej smakują podane z słodką śmietanką.
Pyszne!




Pierogi z jagodami


Składniki:

2 szklanki mąki,
jajko,
woda,
1/2 l jagód,
4 łyżki cukru,
łyżeczka cukru waniliowego.


Wykonanie:

Jagody myjemy, osuszamy na cedzaku.
Jagody mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym.

Z mąki, jajka, oleju i wody wyrabiamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wycinamy koła, na które nakładamy nasze nadzienie.
Następnie sklejamy pierogi i wrzucamy je do lekko osolonej wody.
Gotujemy 3-5 minut na małym ogniu.


Smacznego!

Komentarze

  1. Wygląda bardzo apetycznie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. pierogi super:) ja z racji, że nie bardzo lubię na słodko, to omijam dodawanie cukru do środka pierogów, ale jak ktoś ma ochotę na dosłodzenie ich to cukier stawiam obok;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty