Racuszki na zsiadłym mleku
Lubicie racuszki?
My uwielbiamy!
Pyszne, aromatyczne, tuczące ;) i z jabłkami!
Mniaaam!
Racuszki na zsiadłym mleku
Składniki:
1,5 szklanki mąki pszennej,
2 jajka,
400 g zsiadłego mleka,
łyżka proszku do pieczenia,
opakowanie cukru waniliowego,
1/2 szklani cukru,
3-4 jabłka,
cukier puder do posypania.
Wykonanie:
Żółtka musimy oddzielić od białek.
Białka ubijamy na sztywną pianę.
Żółtka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym, wlewamy zsiadłe mleko a następnie dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia.
Pod koniec dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy łyżką i wrzucamy obrane i pokrojone plastry jabłka.
Komentarze
Prześlij komentarz