Racuszki na zsiadłym mleku

Lubicie racuszki?
My uwielbiamy!
Pyszne, aromatyczne, tuczące ;) i z jabłkami!
Mniaaam!





Racuszki na zsiadłym mleku


Składniki:

1,5 szklanki mąki pszennej,
2 jajka,
400 g zsiadłego mleka,
łyżka proszku do pieczenia,
opakowanie cukru waniliowego,
1/2 szklani cukru,
3-4 jabłka,
cukier puder do posypania.

Wykonanie:

Żółtka musimy oddzielić od białek.
Białka ubijamy na sztywną pianę.
Żółtka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym, wlewamy zsiadłe mleko a następnie dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia.
Pod koniec dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy łyżką i wrzucamy obrane i pokrojone  plastry jabłka.



Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor.



Smacznego!



Komentarze

Popularne posty