Mintaj zapiekany z paprykami i cukinią
Lubicie rybę?
Ja bardzo, a najbardziej dobrze przyrządzoną.
Dziś proponuję filet z mintaja zapiekany z paprykami, cukinią i cebulą.
Mniam!
Mintaj zapiekany z paprykami i cukinią
Składniki:
5 filetów z mintaja,2 łyżki soku z cytryny,
papryka zielona,
papryka czerwona,
mała cukinia,
2 cebule,
szczypta słodkiej i ostrej papryki, soli i pieprzu.
Wykonanie:
Filet myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny.Papryki i cukinię myjemy, oczyszczamy.
Paprykę kroimy w paseczki, cukinię kroimy w talarki.
Cebulę obieramy, kroimy w krążki i wszystkie warzywa podsmażamy na oliwie.
Dno naczynia żaroodpornego natłuszczamy oliwą, układamy filet z mintaja który, przykrywamy przygotowanymi i miękkimi warzywami.
Całość posypujemy przyprawami i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz