Mintaj zapiekany z paprykami i cukinią

Lubicie rybę? 

Ja bardzo, a najbardziej dobrze przyrządzoną. 

Dziś proponuję filet z mintaja zapiekany z paprykami, cukinią i cebulą. 

Mniam!


Mintaj zapiekany z paprykami i cukinią



Składniki:

5 filetów z mintaja,
2 łyżki soku z cytryny,
papryka zielona,
papryka czerwona,
mała cukinia,
2 cebule,
szczypta słodkiej i ostrej papryki, soli i pieprzu.

Wykonanie:

Filet myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny.


Papryki i cukinię myjemy, oczyszczamy.
Paprykę kroimy w paseczki, cukinię kroimy w talarki.
Cebulę obieramy, kroimy w krążki i wszystkie warzywa podsmażamy na oliwie.


Dno naczynia żaroodpornego natłuszczamy oliwą, układamy filet z mintaja który, przykrywamy przygotowanymi i miękkimi warzywami.
Całość posypujemy przyprawami i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut.


Smacznego!


Komentarze

Popularne posty