Zupa grysikowa
Dziś kolejny przepis z cyklu nie ma jak u mamy :)
Na obiad proponuję pyszną i lekką zupę grysikową.
Mniam!
Zupa grysikowa
Składniki:
2 marchewki,pietruszka,
kawałek selera,
udko z kurczaka,
3-4 łyżki kaszy manny,
sól,
pieprz,
ziele angielskie,
liść laurowy.
Wykonanie:
Warzywa i udko obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości.Do wywaru dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Kiedy warzywa i mięso będą już miękkie wyciągamy je a do bulionu dodajemy kaszę mannę.
Kaszę mannę gotujemy do miękkości.
Wystudzone warzywa musimy starkować na dużych oczkach tarki, udko obrać z mięsa i pokroić na małe kawałeczki.
Warzywa i mięso dodajemy do zupy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz