Ciasto ucierane ze śliwkami
Najwyższa pora na ciasto ze śliwkami.
Najprostsze i najsmaczniejsze jest ucierane.
Wypróbujcie koniecznie!
Mniaaam
Ciasto ucierane ze śliwkami
Składniki:
30 dag margaryny,
30 dag cukru,
6 jajek,
szczypta soli,
odrobina otartej skórki z cytryny,
sok z cytryny,
45 dag mąki,
4 łyżeczki proszku do pieczenia,
8 łyżek mleka,
kilogram śliwek + 20 dag cukru,
1,5 łyżeczki cynamonu.
Wykonanie:
Margarynę ucieramy na pianę z cukrem.
Cały czas ucierając dodajemy jajka, szczyptę soli, otartą skórkę z cytryny, sok z cytryny, mąkę, proszek do pieczenia, mleko.
Śliwki myjemy, kroimy wzdłuż i pozbywamy się pestek.
Komentarze
Prześlij komentarz