Ziemniaczki z grilla

Sezon grillowy już dawno rozpoczęty a więc najwyższa pora aby i u mnie pojawił się post z przepisem na potrawę z grilla.

Przedstawiam więc przepis na pyszne ziemniaczki, nadziewane kiełbasą, cebulką i serem żółtym.

Mniaaam!





Ziemniaczki z grilla


Składniki:

5 większych ziemniaków,
cebula,
mała laska kiełbasy,
5 plastrów sera żółtego,
masło,
ząbek czosnku,
sól,
pieprz.

Wykonanie:

Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy wzdłuż na pół.


Przygotowane ziemniaki podpiekamy przez 15 minut w kuchence mikrofalowej.
Następnie musimy delikatnie wydrążyć środek ziemniaków, który sparujemy masłem i posypujemy przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.
Do ziemniaków nakładamy pokrojone w małą kosteczkę kiełbasę i cebulę, posypujemy pieprzem i solą a następnie przykrywamy plastrem sera żółtego.


Ziemniaki układamy na tacce i grillujemy przez 10-15 minut.

Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty