Ziemniaczki z grilla
Sezon grillowy już dawno rozpoczęty a więc najwyższa pora aby i u mnie pojawił się post z przepisem na potrawę z grilla.
Przedstawiam więc przepis na pyszne ziemniaczki, nadziewane kiełbasą, cebulką i serem żółtym.
Mniaaam!
Ziemniaczki z grilla
Składniki:
5 większych ziemniaków,cebula,
mała laska kiełbasy,
5 plastrów sera żółtego,
masło,
ząbek czosnku,
sól,
pieprz.
Wykonanie:
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy wzdłuż na pół.Przygotowane ziemniaki podpiekamy przez 15 minut w kuchence mikrofalowej.
Następnie musimy delikatnie wydrążyć środek ziemniaków, który sparujemy masłem i posypujemy przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.
Do ziemniaków nakładamy pokrojone w małą kosteczkę kiełbasę i cebulę, posypujemy pieprzem i solą a następnie przykrywamy plastrem sera żółtego.
Ziemniaki układamy na tacce i grillujemy przez 10-15 minut.
Proste a bardzo treściwe i smaczne danie :) Mniam ....
OdpowiedzUsuń