Tarta bez pieczenia z ricottą i malinami
Kiedy za oknem wysokie temperatury a nas akurat najdzie ochota na coś słodkiego nie zawsze mamy siłę piec.
Alternatywna może być tarta z herbatników z ricottą i malinami.
Mniaaam!
Tarta bez pieczenia z ricottą i malinami
Składniki:
375 g herbatników,250 g masła,
250 g ricotty,
250 ml śmietany 30%,
łyżka cukru pudru,
maliny.
Wykonanie:
Herbatniki mocno kruszymy (ja użyłam w tym celu rozdrabniacza).Masło roztapiamy, lekko studzimy i mieszamy z herbatnikami.
Tak powstałą masę przekładamy do formy na tartę i wkładamy na godzinę do lodówki.
Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem.
Do ubitej śmietany dodajemy ricottę i delikatnie mieszamy.
Krem wykładamy na ciasto i wkładamy ponownie na godzinę do lodówki.
Tartę dekorujemy malinami.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz