Kotlety schabowe
Kotlety schabowe to chyba najpopularniejsze niedzielne danie obiadowe wśród naszych rodaków.
Dzisiaj chciałam się podzielić z Wami naszym sposobem na kotleciki.
Polecam!
Kotlety schabowe
Składniki:
0,5 kg schabu,sól,
pieprz,
papryka słodka,
papryka ostra,
2 jajka,
bułka tarta,
olej.
Wykonanie:
Schab myjemy, osuszamy za pomocą papierowych ręczniczków i dzielimy na kawałki.Każdy kawałek schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
Kotlety z obu stron posypujemy solą, pieprzem, paprykami.
Na głębokim talerzyku roztrzepujemy jajka a na drugi, płytki talerz sypiemy bułkę tartą.
Każdy kotlet obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej i kładziemy na rozgrzany olej.
Kotlety smażymy z obu stron na złoty kolor.
Komentarze
Prześlij komentarz