Makaron ze szpinakiem
Przedstawiam kolejny przepis na danie ze szpinakiem.
Tym razem szpinak będzie serwowany razem z makaronem.
Przygotowanie dania nie zajmuje dużo czasu a posiłek jest pożywny, smaczny i zdrowy.
Makaron ze szpinakiem
Składniki:
opakowanie makaronu,400 g szpinaku mrożonego,
3 ząbki czosnku,
łyżka śmietany,
łyżka masła,
sól,
pieprz,
ser mozzarella.
opcjonalnie: ketchup.
Wykonanie:
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.Szpinak podsmażamy na maśle, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Całość doprawiamy solę i pieprzem oraz dodajemy łyżkę śmietany.
Sos szpinakowy dokładnie mieszamy.
Na talerz nakładamy porcję makaronu, na niego szpinak, posypujemy mozzarellą.
Opcjonalnie możemy dodać łyżeczkę ketchupu.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz