Makaron ryżowy z mieszanką chińską
Dzisiaj przedstawiam ekspresowe danie obiadowe- przepis ten jest idealny w sytuacjach kiedy coś nam wypadnie i nie ma czasu na przygotowywanie posiłku a jeść trzeba.
Smaczne, sycące i aromatyczne.
Nic dodać... nic ująć ;)
Makaron ryżowy z mieszanką chińską
Składniki:
100 g makaronu ryżowego,podwójna pierś z kurczaka,
mieszanka chińska warzyw,
łyżka sosu sojowego,
sól,
pieprz,
przyprawa gyros,
olej.
Wykonanie:
Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy za pomocą papierowego ręczniczka.
Filet kroimy w kosteczkę, dodajemy łyżkę sosu sojowego, solimy i smażymy.
Kiedy kurczak jest już miękki doprawiamy do smaku pieprzem i przyprawą gyros.
Mieszankę warzywną smażymy na niewielkiej ilości oliwy a kiedy warzywa są już miękkie dodajemy kawałki kurczaka.
Na talerz nakładamy makaron ryżowy a na niego mieszankę warzyw z kurczakiem.
Komentarze
Prześlij komentarz