Uniwersalna polewa czekoladowa
Chciałam Wam zaproponować znaleziony w sieci przepis na polewę czekoladową. Polewa jest uniwersalna- można ją stosować do polewania ciast, ciasteczek, muffinek.Może przykryć całą powierzchnię naszego wypieku lub możemy nią udekorować robiąc esy- floresy.
Polewa czekoladowa
Składniki:
100 g masła,3 łyżki gorącej wody,
3 łyżki kakao,
3 łyżki cukru pudru.
Wykonanie:
Do garnuszka wlać gorącą wodę, wsypać cukier puder i cały czas mieszając podgrzewać na małym ogniu.Dodać pokrojone w kostkę masło i całkowicie je rozpuścić.
Na koniec dodać kakao i całość dokładnie wymieszać.
Polewę lekko przestudzić i udekorować nią ciasto.
Rzeczywiście taką polewę można wykorzystać do wielu wypieków i deserów. Ja zawsze korzystam z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/polewa-czekoladowa-przepis/ bo ta polewa pięknie błyszczy i świetnie się rozprowadza na moich ciastach i deserach.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń