Roladki schabowe z nadzieniem ogórkowym

Dzisiaj prezentuję Wam przepis na roladki schabowe z nadzieniem ogórkowym.

Roladki to ciekawa alternatywa dla powszechnego i bardzo lubionego kotleta schabowego.

Spróbujcie koniecznie i napiszcie czy smakowało!

Roladki schabowe z nadzieniem ogórkowym


Składniki:

1/2 kg schabu,
4 ogórki korniszony,
2 papryki konserwowe,
sól,
pieprz,
papryka ostra,
olej,
woda,
kostka bulionowa,
łyżka mąki pszennej,
łyżka śmietany 18%,
musztarda stołowa.


Wykonanie:

Schab dokładnie umyć i osuszyć za pomocą papierowych ręczniczków.
Schab podzielić ma porcje (5-6 kotletów) i rozbić.


Kotlety delikatnie posypujemy z obu stron solą, pieprzem i papryką ostrą.


Jedną ze stron kotleta smarujemy cienką warstwą musztardy stołowej.
Na musztardę kładziemy pokrojone w cienkie plasterki ogórki oraz paprykę i zawijamy roladki.
Roladki podsmażamy z obu stron i przekładamy do garnka z gorącym wywarem z kostki bulionowej (wywaru powinno być tyle, aby przykrył roladki).


Gotujemy około 40 minut (do miękkości).
Po tym czasie wyciągamy roladki a do wywaru dodajemy mąkę ze śmietaną i mieszamy do uzyskania sosu.




Smacznego!

Komentarze

Popularne posty