Roladki schabowe z nadzieniem ogórkowym
Dzisiaj prezentuję Wam przepis na roladki schabowe z nadzieniem ogórkowym.
Roladki to ciekawa alternatywa dla powszechnego i bardzo lubionego kotleta schabowego.
Spróbujcie koniecznie i napiszcie czy smakowało!
Roladki schabowe z nadzieniem ogórkowym
Składniki:
1/2 kg schabu,4 ogórki korniszony,
2 papryki konserwowe,
sól,
pieprz,
papryka ostra,
olej,
woda,
kostka bulionowa,
łyżka mąki pszennej,
łyżka śmietany 18%,
musztarda stołowa.
Wykonanie:
Schab dokładnie umyć i osuszyć za pomocą papierowych ręczniczków.Schab podzielić ma porcje (5-6 kotletów) i rozbić.
Kotlety delikatnie posypujemy z obu stron solą, pieprzem i papryką ostrą.
Jedną ze stron kotleta smarujemy cienką warstwą musztardy stołowej.
Na musztardę kładziemy pokrojone w cienkie plasterki ogórki oraz paprykę i zawijamy roladki.
Roladki podsmażamy z obu stron i przekładamy do garnka z gorącym wywarem z kostki bulionowej (wywaru powinno być tyle, aby przykrył roladki).
Gotujemy około 40 minut (do miękkości).
Po tym czasie wyciągamy roladki a do wywaru dodajemy mąkę ze śmietaną i mieszamy do uzyskania sosu.
Komentarze
Prześlij komentarz